Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

3 juni klassiek concert Rodion Trio

3 juni 2018 om 12:00 - 14:00

Muziek als medicijn tegen wintertenen en laag libido

Rodion Trio op tournee met geneeskrachtig repertoire

 

26/2/2018 | Last van slapeloosheid, wintertenen, depressie, vermoeidheid of een veel te laag libido? Kom dan naar één van de Muziek als Medicijn-concerten van het Rodion Trio. Genezing gegarandeerd. Het geheim? Klassieke muziek! Alle stukken die ze spelen worden gepresenteerd als geneeskrachtige kruiden. Het publiek bepaalt zelf of ze ook de titel en de naam van de componist van tevoren willen weten. De première vindt plaats op zaterdag 17 maart 2018 in De Kapel in Hilversum.

 

In een tijd waarin er veel aandacht is voor grote internationale problemen als Donald Trump, Noord-Korea en klimaatverandering richt het Rodion Trio zich op het verhelpen van de kleine ongemakken van alle dag. Zo heeft de ouverture uit La Gazza Ladra van Rossini dezelfde werking als het sint-janskruid en is het daarmee een probaat middel tegen depressie. Deze muzikale klucht toont aan dat het altijd erger kan. De Goldberg-variaties van Bach zijn een equivalent van valeriaan. Ze doen het prima tegen slapeloosheid. Tel de eindeloos wisselende variaties als schaapjes en voordat de laatste de revue passeert is de luisteraar al in dromenland. Het vederlichte Des pas sur la neige van Debussy is bij uitstek geschikt voor de katers met knallende koppijn en met de lustige Liebesode van Alban Berg in je cd-speler heb je geen Viagra meer nodig. Alles gaat vanzelf.

 

Over het Rodion Trio

Het Rodion Trio bestaat uit saxofonist Annelies Vrieswijk, klarinettist Diederik Ornée en pianist Mark Toxopeus. In korte tijd hebben ze naam gemaakt met hun programma’s rondom muzikale of literaire thema’s. Ze kiezen werken uit alle stijlperiodes en voor alle mogelijke bezettingen en maken zelf de arrangementen voor hun eigenzinnige combinatie van instrumenten. Het Rodion Trio speelde in grote zalen als TivoliVredenburg en Het Concertgebouw en maakte in 2011 een concerttournee door Iran.

 

Gegevens

Datum:
3 juni 2018
Tijd:
12:00 - 14:00