Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Colourful City Koor Nijmegen

15 april 2018 om 14:00 - 15:00

€7,50

Hoe kan het dat we worden geraakt door muziek uit culturen waar we niets van weten? Dat kan alleen als er meer overeenkomsten dan verschillen tussen culturen zijn en dat is een troostrijke gedachte in deze bizarre tijden waarin mensen vooral nog de verschillen zien.
Het Colourful City Koor heeft in zijn 15-jarig bestaan een repertoire opgebouwd uit muziek van – niet zelden ontheemde – minderheden waar ook ter wereld. Hartverwarmende, soms hartverscheurende liederen zijn de bron.
Het koor uit Nijmegen zoekt de verten op. Het zong in Bosnië aan de vooravond van de jaarlijkse herdenking in Srebrenica. Op het Bali Art Festival had het koor succes met Joodse muziek uit Jemen. Het trad op in het Erasmushuis in Jakarta. In eigen land maakte het koor naam bij Barend & van Dorp, op de Haagse Pasar Malam – met koningin Beatrix – in Paradiso, in het Nieuwe De La Mar… Het acteert na 15 jaar nog steeds vol vuur op vele podia, aangevoerd door de gedreven violist en dirigent Johnny Rahaket en vaak samen met wereldband R-chestra. Het Colourful City Koor is schatplichtig aan muziekculturen van mensen die ontheemd of op de vlucht zijn. Hier past bescheidenheid. Toch maakt het koor een cd met ‘geleend’ materiaal, zie het als een eerbetoon. Daarmee wil het een stem geven aan hen wier stem, wier naam verloren ging. Het mooiste, aangrijpendste en ontroerendste uit vijftien bevlogen jaren.

Op 15 april treedt het Colourful City koor Nijmegen op, o.l.v. Johnny Rahaket (violist, dirigent, bandleider). Groots en meeslepend: wereldmuziek, gezongen door een bezield groot koor. Zingen als ‘A cry for humanity!’

Toegang € 7,50 p.p. kinderen gratis.

Gegevens

Datum:
15 april 2018
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
€7,50