Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kookworkshop met Paul Hoftyzer

3 oktober 2019 om 10:00 - 12:30

Paul Hoftijzer kookt in en met de natuur

Natuurlijk koken met alles uit de natuur en je tuin, 5 maal heerlijk koken en eten bij de Hortus Nijmegen

Een serie van 5 kook-workshops met meesterkok en natuurkenner Paul Hoftijzer op donderdag-ochtend in oktober en begin november.

Wanneer

Op donderdag 3, 10, 17 en 31 oktober en op 7 november

De kookdagen vinden plaats op donderdagochtend beginnend om tien uur en we sluiten af met de zelf-gekookte lunch na half een.

Natuurlijk koken

Samen met Paul Hoftijzer gaan we 5 keer zelf koken en natuurlijk opeten met alles wat de natuur (en ook een natuurlijke moestuin) op dat moment biedt.

Natuurlijk leren we zo de kneepjes van een ervaren kok en doen we ervaring op met planten en gewassen, die we misschien wel kennen, maar waar we nog nooit mee gekookt hebben.

Zoveel heerlijks

Wat dacht je van: walnoten, paddenstoelen als berkenboleet, parasolzwam, wilde grijze oesterzwammen en cantharellen, tamme kastanjes, de bessen van Gelderse roos, lijsterbessen, hazelnoten en amandelen uit het wild, pastinaken en haverwortel, aardperen, kwee, eikels, rozenbottels, groene “wilde”planten voor een heerlijke soep, basis groente-bouillon, “wilde” blaadjes voor een salade, kruiden uit de natuur als boerenwormkruid.

Natuurlijk verwerkt in soepen, sauzen, hoofdgerechten, maar ook voor toetjes, inmaak, jam, zoutzuur en chutney’s. En niet te vergeten geurige azijn en olie.

In principe willen we deze 5 kookdagen zonder vlees of vis volwaardig koken, maar van elke regel kan op verzoek afgeweken worden.

Kosten

Per ochtend € 27,50 / € 137,50 voor de vijf ochtenden.
De kosten zijn inclusief alle ingrediënten en een heerlijke zelf-gemaakte lunch, koffie en thee.
Als afsluiting krijgt u ook een boekje mee met de gebruikte recepten van Paul Hoftijzer mee.

Voor studenten en minima rekenen we € 19,50 per ochtend (€ 97,50 voor alle vijf)

Aanmelden

Bij contact@hortus-nijmegen.nl

Informatie over de workshops

Bij Paul Hoftijzer

Over Paul Hoftijzer

heeft zijn leven lang gekookt, vooral met planten, zaden en bessen die hij op zijn wandelingen en in zijn tuin vond. Na afsluiting van zijn vele werk-activiteiten is hij begonnen een jaar of zes geleden al zijn recepten en ideeën uit te schrijven en begon hij met www.nederlands-dis.nl met traditionele (streek-) recepten van vroeger en nu uit het hele Nederlandstalig gebied. Daarnaast met gerechten voor mensen die weinig geld voor eten hebben op www.dora-besparen.nl. Vroeger samen met een andere neef van Tante Dora, maar tegenwoordig alleen worden vrijwel dagelijks smaakvolle en fantasierijke recepten geplaats die met het pakket van de Arnhemse voedselbank te maken zijn.

Gegevens

Datum:
3 oktober 2019
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
, ,