Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Beter met Planten: Een blik op de signatuurleer

1 oktober 2019 om 15:00 - 17:00

Wat hebben het blad van salie en je tong met elkaar te maken? Misschien wel meer dan je in eerste instantie verwacht. Maartje Gruter van de Stadskruidentuin Nijmegen neemt je hierin mee.

Signatuurleer

Het gebruik van kruiden is al zo oud als de beschaving. Kruiden kunnen je leven verrijken. De geur werkt op je gemoed en laat je letterlijk ademen. De smaak verfijnt elk gerecht en de toepassingen van de geneeskracht ondersteunen je leven. Door de tijd heen zijn er diverse ideeën over het gebruik van kruiden onstaan. Een voorbeeld hiervan is de signatuurleer.

Betekenis

Tijdens deze lezing gaan we dieper in op de betekenis van de signatuurleer. In deze theorie wordt er gekeken naar de uiterlijke kenmerken van planten en de overeenkomsten die ze vertonen met het menselijke lichaam. Zo zouden ze mogelijk aanwijzingen geven over de delen van het menselijke lichaam waarvoor deze gebruikt kunnen worden.

Datum en tijd

1 oktober van 15.00 – 17:00 bij Hortus Nijmegen

Kosten

€7.50

Wil je meedoen? Mail dan naar contact@hortus-nijmegen.nl met opgave van de activiteit.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de data van workshops, cursussen en het actuele nieuws over de Stadskruidentuin? Ga dan naar: www.stadskruidentuinnijmegen.nl

Gegevens

Datum:
1 oktober 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Hortus Nijmegen