Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Poëtisch schrijven “Je bent je eigen getuige’

7 september 2018 om 10:00 - 5 oktober 2018 om 12:00

Hava Güveli (Deventer, 1980) schrijft proza en poëzie. Ze won in 2006 de El Hizjra Literatuurwedstrijd. Haar gedichten waren al geregeld te horen op verschillende poëziepodia. Ook trad ze enkele keren op in het buitenland zoals in Duitsland en in Turkije. Haar poëzie is beeldend en melodieus. Haar Turks-Nederlandse achtergrond schemert door de inhoud.

Poëziecentrum Nederland organiseert samen met de Hortus Nijmegen een lessenserie ‘poëtisch schrijven’ in de prachtige botanische tuin en theetuin. Het is een mooie kans om je schrijfrepertoire te vergroten.

Naar mijn idee wordt iedereen geboren als dichter, maar als je ouder wordt verlies je je open blik. Het oefenen in poëtisch schrijven stimuleert je creativiteit. Het opent een weg naar je innerlijk waar de bron is waaruit je als schrijver kan putten.

In de cursus ‘Je bent je eigen getuige’ leer je schrijven vanuit lichamelijke waarneming. Alle ervaringen die je opdoet, worden opgeslagen in het lichaam. Daar zijn je verhalen te ontdekken. De schrijfexperimenten die je doet, helpen je jouw waarheid tastbaar te maken. Schrijf je proza of poëzie en wil je ontdekken wat voor mogelijkheden er zijn om jezelf te openen voor jouw unieke taal? Dan ben je van harte welkom.

De cursus is ook geschikt voor mensen die een dagboek (willen) schrijven.

Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een email naar: schrijfateliervanhava@gmail.com . Dan krijg je meer informatie van mij over de inhoud en stuur ik je een schrijfexperiment als voorbereiding op de eerste les

Data: vrijdag 7, 21 en 28 september en 5 oktober (op vrijdag 5 oktober is er de gelegenheid jouw tekst te delen met de groep; de vorm waarin dit gebeurt bespreken we in de lessen)

Tijd: 09.30 (inloop), 10.00 start de les tot en met 12.00 uur, met een uitloop van een half uur.

Kosten voor deze lessenserie: 65 euro

 

 

 

Deze lessenreeks een mooie gelegenheid om je poëtisch schrijfproces te ontdekken

Gegevens

Begin:
7 september 2018 om 10:00
Einde:
5 oktober 2018 om 12:00