Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Twee Violen en een Bas

1 april 2018 om 14:00 - 15:30

Gratis

In het kader van het lustrum “40 jaar Twee Violen en een Bas” wordt er in de Hortus een paasconcert gegeven: 

We beginnen op een tijd die mooi aansluit op de eventuele paasbrunch: 14:00 uur. Op 1 april, inderdaad. We zouden het leuk vinden je daar te ontmoeten. Sommigen kennen ons al 40 jaar, maar voor iedereen even ons huidige promo-verhaal:

Het Nijmeegs/Amsterdamse trio Twee Violen en een Bas viert in 2018 het 40-jarig bestaan! Twee Violen en een Bas, of 2VB zoals de musici hun trio noemen, presenteert muziek en liederen uit het oude Holland. Kleinschalig, meeslepend, ontroerend, en afgewisseld door pakkende verhalen. Dansmelodieën en liederen, zoals die te horen waren in de beroemde en beruchte Amsterdamse speelhuizen, in de schouwburgen waar rijk en arm hun vertier zochten, op de markten en in de salons. Sinds de oprichting in 1978 heeft het strijktrio deze oude en onbekende muziek nieuw leven ingeblazen en er een passende naam voor bedacht ”kroegbarok”.

Twee Violen en een Bas is die 40 jaar niet helemaal ongewijzigd doorgekomen. Violist Jos Koning en bassist Willem Raadsveld richtten het trio in 1978 op samen met violist Hans Troost. Jos en Willem strijken nog steeds mee, maar Hans moest in 1999 de viool wegleggen door gehoorproblemen. Violiste Niki Jansen nam daarna de open plaats in. Afkomstig uit een jongere generatie introduceerde zij een krachtiger geluid, minder gepolijst dan dat van het oude trio. Tegelijk werden de verrassende, vaak komische verhalen steeds belangrijker, die Jos bij optredens over de muziekwereld van toen vertelt. In de nieuwe opzet had 2VB enorm succes met een aantal historische programma’s, waarvan De Streken van Rembrandt het bekendst werd. In de Hortus laat het trio muziek uit de hele 2VB-loopbaan horen.

Dus voor een originele paasdag: oudnederlands swingen in de kas van de Hortus!

Toegang gratis.

Gegevens

Datum:
1 april 2018
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
Gratis