Het goud van de Hortus

Hortus Nijmegen bestaat dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onze twee tuinen (de botanische tuin en de theetuin) er zo mooi bij staan. En ook zorgen zij ervoor dat de bezoekers van ons terras vriendelijk voorzien worden van een drankje en een hapje, lossen binnen de technische dienst allerlei klussen en klusjes op, doen administratief werk en verzorgen educatieve bijeenkomsten.

DSC06225Een groen werkverband

Met elkaar vormen we een mooi werkverband waarbij ‘plezier in het werk in groen’ voorop staat. Bovendien vinden we het fijn als vrijwilligers eigen ideeën ontwikkelen.
Wij vragen een inzet van minimaal twee halve dagen per week (maandag t/m vrijdag).
Vrijwilligers krijgen geen vergoeding, wél bieden we verschillende faciliteiten zoals deelname aan concerten, educatieve uitstapjes, rondleidingen en dergelijke.

vacatures voor 2019

Vrijwilliger voor de Botanische tuin

In de botanische tuin gaat het om het behoud van plantensoorten, die bewaard worden binnen de verschillende landschappen van ons tuin. Wij zoeken vooral mensen die kennis hebben van botanische planten en zich willen verdiepen in de opzet van de plantengemeenschappen en de plantensociologie. Het gaat naast wieden om paden harken, riet en grasland maaien, snoeien enz.

Vrijwilliger voor de Theetuin

In de Theetuin gaat het vooral om de bloemenpracht.  Wij zoeken naar een ervaren tuinvrouw of -man die wil helpen bij het onderhoud van borders, kruidentuin of vlindertuin.

Terrasmedewerkers

Degenen die het terras bedienen (alleen overdag), zijn het visitekaartje van de Hortus. Wij zoeken iemand die samen met collega’s het reilen en zeilen van de horeca bijhoudt.

Technisch medewerker

Voor alle algemeen technische werkzaamheden zoeken we een handige klusser of klusster die ook bekend is met het onderhouden van gereedschap.

Aannameprocedure

De aannameprocedure bestaat uit:

  • Een kennismakingsgesprek met de directeur, het hoofd van de afdeling en de coördinator vrijwilligers.
  • Na een maand werken volgt er een proeftijdgesprek en een vrijwilligerscontract.

contact en informatie

Voor aanmelding of informatie over de vacatures kun je contact opnemen met Bernadette van Beekum, coördinator vrijwilligers van de Hortus,
Telefoonnummer 024 – 356 1409.
Of via de mail: vrijwilligers@hortus-nijmegen.nl