Vrijwilligers

De Hortus is een zogenaamde vrijwilligersorganisatie geworden. Op enkele betaalde krachten na werken er ruim dertig vrijwilligers, variërend in leeftijd, ervaring, achtergrond en capaciteiten. De vrijwilligers zijn het goud van de Hortus.

DSC06225Werkzaamheden van vrijwilligers
In de Botanische Tuin gaat het om het behouden van de plantensoorten in de verschillende landschappen en het leren waar welke soorten groeien. In de Theetuin gaat het om de schoonheid van de tuin. De werkzaamheden zijn het wieden, maar ook paden bijhouden, snoeien en grasmaaien enz. Er is ook ruimte om je talenten te ontwikkelen bij de Hortus.  Plezier in het werk staat voorop. Je kunt altijd zelf aanvullingen en nieuwe ideeën aandragen om je zelfstandigheid te vergroten. Ook zijn er taken/functies voor vrijwilligers, op het gebied van plantenkweek, educatie, horeca en rondleidingen.

Vacatures

 • 20160406_152756Kindervoorstellingen
  In de schoolvakanties geven we voorstellingen met poppen en verhalen voor kinderen. Wie vindt het leuk om daarbij te helpen? Enthousiasme is het belangrijkste, ervaring is fijn, maar niet per se nodig.
 • Wie helpt ons Wereldburgers maken?
  Hortus Nijmegen heeft een breed en zeer gewaardeerd educatieprogramma voor basisscholen.
  ‘t Gaat om verwonderen, bewonderen en verantwoordelijk zijn. We verbinden via groen, water en natuur basisscholieren met hun eigen omgeving.
  Per groep kinderen met leerkrachten en ouders organiseren we naast een rondleiding door de Botanische tuinen een activiteit. Bijvoorbeeld “Tuintje voor”.
  De groepen komen op maandagmiddag, woensdagochtend en/of donderdagmiddag. We zoeken uitbreiding van ons bestaande groepje
  educatiemedewerkers. Heb je zin om met kinderen de wonderlijke wereld van natuur en planten te ontdekken? Heb je iets met onderwijs, met groen, buiten en natuur?
 • Terras
  Op het terras en in de horeca ben je het visitekaartje voor de Hortus met het ontvangen en bedienen van bezoekers. Voor ons ben je daarom een belangrijke medewerker.
 • Rondleider
  Een vrijwilliger met passie voor de natuur en kennis van de botanische tuin, die deze wil doorgeven aan andere mensen of groepen.

watermonstersAannameprocedure
De aannameprocedure is een kennismakingsgesprek met het hoofd van de afdeling en de vrijwilligers begeleider en een proeftijdgesprek met hen na een maand werken.

Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding, wel zijn er faciliteiten zoals deelname aan concerten, een educatief uitstapje, of deelname aan rondleidingen e.d.

 Contact en informatie
Voor aanmelding, of informatie over de vacatures kan contact worden opgenomen met Bernadette van Beekum, begeleider vrijwilligerswerk van de Hortus, op maandagmiddag of dinsdag, telefoonnummer 024 – 356 1409. Anders: