Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Muziek: Jos Koning en Anouk Platenkamp

8 december 2019 om 14:00 - 15:30

VROUWENKLANKEN – een nieuw programma van Plaisir d’amour!

Een bonte stoet vrouwen trekt voorbij in Vrouwenklanken. Niet alleen vrouwelijke componisten en dichters maar ook dappere meiden uit de middeleeuwen, een verveelde huisvrouw, een gewiekste hoerenmadam, arbeidsters uit de 19e eeuwse industrie. Om er maar een paar te noemen. En allemaal laten ze zich horen, in oude ballades, venijnige gedichten, dansmuziek, swingende liederen. Met verve vertolkt door Plaisir d’amour. 

 

Het duo Plaisir d’amour is in 2014 opgericht door harpiste Anouk Platenkamp en strijker Jos Koning. Twee professionele musici met vele jaren ervaring. Hun repertoire en speelwijze is behoorlijk eigenzinnig, maar leunt vrij duidelijk op de folk. Dat blijkt ook uit het instrumentarium: Keltische harp, vijfsnarige viool, Zweedse nyckelharpa, strijkpsalter en viola d’amore. Voor meer informatie over de musici: www.harpiste.nl, www.joskoning.nl. Meer weten over Plaisir d’amour: www.plaisirdamour.nl.

 

Vrouwenklanken is een doorlopend programma van ongeveer een uur, opgebouwd uit in elkaar overlopende liederen, instrumentale stukken en gedichten. Desgewenst is een pauze halverwege mogelijk. Plaisir d’amour treedt bij voorkeur onversterkt in een kleinschalige setting op.

Entree: vrije bijdrage

Gegevens

Datum:
8 december 2019
Tijd:
14:00 - 15:30